rosii cu peste














4 rosii mijlocii
2-3 fire de ceapa verde
1 lingura ulei de masline
1 conserva mare de ton
2-3 linguri zeama de lamaie
1 lingura verdeata tocata marunt (patrunjel si salvie)
sare
piper

se spala rosiile si se sterg cu un servet ca sa se usuce
la fiecare rosie se taie cate un capacel si se curata miezul cu o lingurita
se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs pe un gratar
se scoate pestele din conserva si se pune intr-un castron
se stropeste cu zeama de lamaie
se presara ceapa tocata marunt
un praf sare, putin piper si verdeata
se amesteca usor, timp in care se toarna si uleiul de masline
se pune compozitia in rosii
se orneaza cu verdeata

mandarine cu inghetata si bezea



4 mandarine
4 portii inghetata de vanilie
100 ml sos de caramel
3 linguri rom
1 albus
1/2 lingurita suc de lamaie
40 g zahar pudra
2 lingurite fistic tocat

se decojesc mandarinele, segmentele se separa in partea de sus si se lasa putin la congelator
se aseaza in mandarine cate o bila de inghetata
se lasa la congelator circa 20 minute
se incinge cuptorul la 250 g
se amesteca sosul de caramel cu romul
se repartizeza pe 4 farfurii care se apoi se dau la frigider
se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie si zahar pudra
bezeaua se repartizeza pe mandarine si se gratineaza in partea de sus a cuptorului circa 5 minute pana se rumenesc tepii
se aseaza mandarinele pe farfuriile cu sos de caramel
se orneaza cu fistic si frunze de menta

rulade norvegiene











4 snitele de porc
8 fileuri de somon afumat
4 felii cascaval moale
3 linguri ulei
1/2 legatura ceapa verde
1 ceapa
250 ml lapte
200 g branza topita cu smantana
sare
piper
250 g rosii cherry
3 linguri cascaval ras

se bat snitelele si se aseaza pe fiecare dintre ele cate 2 felii file somon si 1 felie de cascaval moale
se ruleaza si se fixeaza cu scobitrori
se prajesc ruladele in 2 linguri ulei
se toarna 1/2 ceasca apa si se fierb 25 minute
se caleste ceapa intr-o lingura ulei
se toarna lapte si se adauga branza topita
se adauga sare, piper si ceapa verde
se lasa sa dea in cateva clocote
se incinge cuptorul la 200 grade
se aseaza ruladele intr-un vas termorezistent
se adauga rosiile taiate in sferturi
se toarna sosul
se presara cascaval ras
se coace la cuptor circa 15 minute
se orneaza cu ceapa verde

insula plutitoare



6 albusuri
500 ml lapte
150 g ciocolata amaruie
1 baton vanilie
5 galbenusuri
200 g zahar
30 g faina
1 praf sare

se bat albusurile spuma
se pune laptele la fiert intr-o cartita, dar nu se lasa sa clocoteasca
se scot cu lingura portii de spuma de albus si se lasa sa fiarba in lapte 3-5 minute
se intorc apoi si se lasa sa fiarba in continuare
se scot insulele plutitoare rezultate si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie
se topeste ciocolata
se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului
se pune la fiert in lapte, alaturi de baton
cand clocoteste se ia de pe foc
se indeparteaza batonul de vanilie
galbenusurile se bat cu 100 g zahar
se adauga faina si sare
se adauga laptele cald si se pune la foc pana se ingroasa (nu se lasa sa fiarba)
se inglobeaza ciocolata topita
aceasta crema - budinca se aseaza in boluri
restul de zahar se lasa la caramelizat intr-o tigaie
insulele plutitoare se aseaza pe budinca de ciocolata si se topesc cu dare de caramel

salam de biscuiti

500 g biscuiti mai tari
200 g zahar
200 ml apa
2-3 linguri cacao
200 g rahat
100 g stafide
100 g nuci prajite sau alune
1 fiola esenta rom Dr. Oetker
200 g margarina / unt

Intr-un vas se rup biscuitii marunt





separat, se pune la fiert apa cu zahar si cacao










cand s-a topit zaharul, se adauga rahatul taiat cubulete, margarina / untul, stafidele si nucile (cum mie nu-mi plac nucile, nu pun)









se lasa sa fiarba pana se topeste margarina / untul
dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga esenta de rom



se amesteca bine si se toarna peste biscuiti





se modeleaza cum se doreste si se da la rece.





si sectiune

salata de cruditati



morcov
mar
telina
zeama de lamaie
ulei de masline
maioneza

se rad toate legumele impreuna cu marul pe razatoarea mare

telina

morcovul


marul


se adauga sare
zeama de lamaie
maioneza



sos pentru pizza

200 ml bulion
10 frunze de busuioc
5 frunze oregano
1-2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper dupa gust
se pune totul la blender, mai putin uleiul care se adauga atunci cand sosul este gata

trandafir din pasta de lapte

a la cali recipe

125g zahar tos
100ml apa
100g lapte praf
5 picaturi ulei.
Zaharul se fierbe cu apa cateva minute, se raceste , se adauga laptele praf si uleiul, se framanta bine.
Framant totul bine, impart in bucati si colorez, si intind intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului



pere in sirop de ciocolata



4 pere
2 linguri zeama de lamaie
500 ml vin alb dulce
150 g zahar
1 baton scortisoara
coaja de lamaie
100 g ciocolata de menaj
40 ml lichior de ciocolata
2 linguri smatana
esenta de vanilie

se face un sirop din vin, zahar si zeama de lamaie aromat cu scortisoara si coaja de lamaie
se fierbe la foc potrivit
se aleg pere frumoase
se spala si se taie jumatati
se curata de coaja si de samburi
se pun in sirop si se fierb 10-15 minute
se scot si se lasa la racit
intre timp, se amesteca lichiorul cu smanatan si ciocolata rasa
se pune acest amestec deasupra unui vas cu apa calda pana se topeste ciocolata
se adauga vanilia
se toarna peste perele insiropate

desert ananas

se ia un ananas
se taie in sferturi
se curata de coaja si de mijloc (partea fibroasa)
se aseaza pe o farfurie
se pune deasupra dulceata de capsuni
se pune frisca
se pune topping de capsuni

irish coffe


4 portii















100 ml frisca
1 lingurita zahar vanilinat
4 lingurite zahar brun
8 linguri whhisky
600 ml cafea filtru preparata

frisca se bate impreuna cu zaharul vanilinat
se toarna zahar brun in pahare termorezistente
se incalzeste whisky si se toarna deasupra
se aprinde si se lasa sa arda 1-2 minute
se completeaza cu cafea fierbinte
se aseaza cu grija cu lingura desupra frisca batuta
deasupra se presara zahar brun

caffe caramel


4 portii


200 ml cafea filtru preparata
4 lingurite topping caramel
4 linguri frisca batuta

se toarna cafeaua in pahare
se adauga cate 1 lingura topping caramel si 1 lingura frisca
se presara puitn zahar brun deasupra

caffe cubano


4 portii

500 ml espresso
1 baton vanilie
2 litri lapte
100 g zahar

cafeaua espresso se toarna in dispozitivul de facut gheata si se da la congelator
se spala batonul de vanilie
se cresteaza si se scoate miezul
se toaca pastaia si se fierbe in lapte alaturi de miezul de vanilie si zahar
se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider 2 ore
in pahar se aseaza cate 2-3 cuburi de espresso
se bate putin laptele cu vanilie si se toarna deasupra
se serveste cu paiul

baccara

30 ml rom alb
30 ml lichior de cocos
20 ml lichior verde de menta
40 ml frisca
apa minerala

se aseaza in shaker cateva cuburi de gheata
se adauga rom alb, lichiorurile si frisca
se mixeaza si se toarna in pahar decorativ, strecurat printr-o sita
se completeaza cu apa minerala

brandy orange


250 ml suc de portocale
1-2 linguri coniac
sampanie

sucul rece se amesteca impreuna cu coniacul
se toarna intr-un pahar inalt si se completeaza cu sampanie

love potion


2 portii
200 g pulpa pepene verde
100 ml suc de portocale
2 linguri zahar
felii subtiri de portocala

se toaca pulpa de pepene
se curata cu atentie de toti samburii
se paseaza cu suc de portocala si zahar
se da la frigider 60 minute
se toarna apoi in pahare
se orneaza cu felii de portocala

sunset


2 portii
1/2 pepene galben
6 capsuni mari
1 nectarina
fanta orange

se curata de coaja pepenele si se taie pulpa cuburi
se taie capsunile in sferturi
nectarina se curata si se taie cuburi
se paseaza fructele impreuna
se toarna in pahare
se completeaza cu fanta orange
fiecare pahar se decoreaza cu o capsuna

tonic tea


4 portii

350 ml nectar de caise
2 caise
7 lingurite ceai negru Ceylon
4 lingurite zahar
sucul de la 1/2 lamaie
200 ml apa tonica

se lasa 300 ml nectar de caise la congelator peste noapte
se curata si se taie cuburi caisele si se amesteca cu restul de nectar
se dau in fiert 400 ml apa si se toarna peste ceai
se lasa sa infuzeze 2 minute
se adauga zahar in ceai si suc de lamaie
se lasa la racit
se repartizeaza in pahare cuburile de caise si gheata de caise pisata
se completeaza cu ceai si apa tonica

citrus power


4 portii
200 ml suc de portocale
150 ml suc de lamaie
150 ml suc de grapefruit
2 lingurite zahar pudra
2 felii lamaie
2 fire lamaita

sucurile de fructe reci de la frigider se amesteca bine cu zaharul pudra
se toarna in pahare decorative
se orneaza fiecare pahar cu o felie de lamaie si frunze de lamaita

shake de visine


2 portii

250 ml lapte batut
60 g visine fara samburi
2 linguri suc de visine
2 lingurite miere
1 varf cutit de scortisoara

se mixeaza toate cu 3 cuburi de gheata
se toarna in 2 pahare tinute in prealabil la frigider

ciuperci umplute

10 - 15 ciuperci
2-3 rosii medii
1 ceapa medie
50 g orez
ulei, sare, piper

se curata ciupercile si se aseaza palariile in tava



se toaca cozile



se caleste ceapa



se adauga ciupercile tocate, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc mic in vin indoit cu apa pana scade lichidul.



se fierbe orezul de jumatate, apoi se pune peste ciuperci



se adauga miezul de la rosii si se fierbe



cand este orezul gata fiert se mai lasa un pic sa rasufle,si se umplu palariile cipercilor cu aceasta compozitie.



ciupercile astfel umplute se mai dau la cuptor cateva minute

prajitura cu mere pentru copii

se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu scortisoara
peste se pun mere rase si stoarse bine
se da la cuptor pentru 10 - 15 minute
se scoate tava si se pune peste mere compozitia de pandispan
se da la cuptor si se coace pana se aureste deasupra
cand s-a racit se intoarce tava si se scoate prajitura din tava
se serveste cu merele deasupra

sos de branza

500 g smantana 20% grasime
150 g cascaval
100 g parmezan
100 g branza cu mucegai
patrunjel verde
sare
piper

intr-o tigaie se incalzeste smantana
branzeturile se taie in bucati marunte si se adauga la smantana
se amesteca pana se obtine un sos fin (~10 minute)

ideal pentru friptura de pui

sos de ciuperci

1 ceapa
2 catei de usturoi
150 g ciuperci mici proaspete
1 lingura faina
100 ml vin rosu
zeama de lamaie
200 ml apa
sare
piper

se curata ceapa si se taie julien
se curata usturoiul si se zdrobeste
se curata ciupercile si se taie cubulete
ceapa, usturoiul si ciupercile se pun la calit timp de 5 - 10 minute
se amesteca faina cu vinul si zeama de lamaie
se toarna sosul in tigaie
se adauga apa, sare si piper
se da in cateva clocote

varianta 2

500 g ciuperci
50 g unt
1 lingura faina
1 cana supa/apa
3 linguri vin alb
1 lamaie
sare
piper
patrunjel

ciupercile se calesc in unt
se adauga 1/2 din cantitatea de apa si se lasa la fiert
separat se rumeneste faina in 2 linguri de ulei si cand devine aurie se stinge cu restul de apa
se adauga acest sos peste ciuperci impreuna cu vinul, sare si piperul
se lasa la fiert 10 minute

sos pentru peste la cuptor

3-4 cepe potrivite
6 castraveti murati in otet (medii)
suc de rosii
1/2 pahar vin alb dulce sau demidulce
2 lingurite mustar
sare
piper
cimbru

se caleste ceapa cu castravetii murati, peste care se adauga suc de rosii si vinul indoit cu apa si se lasa sa fiarba innabusit.
se adauga mustarul si se drege de sare, piper si cimbru. se mai lasa sa dea in cateva clocote.

summer taste

4 foi de gelatina
300 g iaurt
50 g zahar
2 lingurite suc de lamaie
1 plic zahar vanilinat
50 g ricotta
1 lingura rom alb
100 ml frisca
300 g capsuni
1 pachet biscuiti tari
unt

se inmoaie gelatina in apa rece ~ 10 minute
se amesteca iaurtul cu zaharul, sucul de lamaie, zaharul vanilinat si ricotta
se storc foile de gelatina si se dizolva in rom la foc moale
se toarna 2 linguri de crema de iaurt
se omogenizeaza si se inglobeaza toata compozitia in crema
cand este gata se adauga frisca batuta

biscuiti se piseaza si se amesteca cu untul.
se aseaza aceasta compozitie pe fundul formei de tort
se adauga un strat de crema
un strat de capsuni
un strat de crema
se orneaza cu jeleu si fructe proaspete

stelute de Craciun

400 g faina
1 pachet praf de copt
220 g unt
4 galbenusuri
1 lingura smantana
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilinat
50 g nuci pisate
1/2 ceasca cu jeleu (gem de fructe)

se cerne faina cu praful de copt
se amesteca cu untul, smantana, galbenusurile, zaharul vanilinat, nucile pisate si 2 linguri de apa rece
se framanta rapid
se acopera cu folie transparenta si se da la rece 1/2 ora
se incinge cuptorul
din aluat se intinde foaie din care se taie stelute
jumatate dintre ele le lasam asa
cealalta jumatate le decupam in mijloc cu o forma de steluta mai mica
se pun in tava pe hartie pergament si se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, 10 - 12 minute
se scot din tava
se lasa la racit
se lipesc cate 2 cu jeleu (gem de fructe) si se pun pe un platou

inghetata de banane



1 banana
1 plic frisca
1 pahar lapte rece

se taie banana in rondele subtiri
se amesteca impreuna cu praful de frisca si laptele
se pune in frome de inghietata (castronase de compot sau castroane de salata) cu putin gem si se congeleaza

inghetata de caise



750 g caise
1 borcan iaurt
300 g frisca
300 g zahar

se trec prin sita caisele foarte coapte
se amesteca piureul cu zaharul
se incorporeaza iaurtul
cand este gata se adauga frisca batuta bine si se da la rece

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA