pregatirea recipientelor pentru conserve

preluare de pe gustos.ro

Primul lucru de care gospodinele si gospodarii se ingrijesc inainte de conservarea alimentelor este pregatirea borcanelor si a sticlelor pentru conserve si sucuri.

Este foarte important ca recipientele sa poata fi inchise ermetic - cu dopuri sau prin capsare si sigilare. In acelasi timp, reusita conservarii depinde in buna masura de felul in care sunt sterilizate ambalajele.

Sterilizarea se face fie prin fierbere in apa, fie la o temperatura ridicata, in cuptor.

Pentru fierbere, puneti borcanele intr-un vas incapator, pe fundul caruia ati asezat un gratar metalic, turnati apa clocotita astfel incat sa fie complet acoperite, si fierbeti timp de 10 minute. Scurgeti borcanele pe un prosop curat de bucatarie si apoi lasati-le sa se usuce intr-un cuptor rece. Opariti capacele, dopurile si garniturile din cauciuc timp de cateva secunde in apa clocotita.

Pentru sterilizare in cuptor, preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius si puneti borcanele pe o tava. Tineti 10 minute, lasati sa se raceasca usor, apoi turnati preparatul fierbinte.

La gemuri, folositi pentru sigilare hartie cerata si celofan, umeziti-o, apoi, cu partea umezita spre exterior, fixati-le cu elastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA