Pagini

blat de pizza - post

150 ml apa calda
1/2 lingurita rasa zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
225 g faina din grau dur
sare dupa gust
1 lingura ulei

se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva




se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita


se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma



separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina




se amesteca formand un aluat moale


se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor
se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios
se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic
se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul
daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider


se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer
se framanta din nou, pana devine uniform
se intinde cu un facalet formand un rotund sau un dreptunghi, dupa cum indica reteta





Varianta mea - mecanizata: am pus ingredientele in masina de paine si am asteptat pana a terminat de framantat si dospit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu