blat de tort / pandispan 2


Reteta preluata de la Lissa

5 oua
50 ml apa
200 g zahar
200 g faina alba

albusurile si apa se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga zaharul




se bate bine pana se intoarce bolul si ele nu curg


se adauga galbenusurile

peste compozitia de mai sus se adauga faina cernuta in prealabil (cu miscari lente, de jos in sus, atent se omogenizeaza totul)


daca se doreste sa se faca pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - se adauga in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri

se pune o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care se va coace pandispanul (26 - 28cm); peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie


se pune aluatul de pandispan in tava si se niveleaza atent




se lasa la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA